Burger z vepřového s medvědím česnekem na špenátovém lůžku

Na rychlou kuchyni je expert můj muž. Zatímco já složitě nakupuji, připravuji a nakonec z toho nic není, ON přijde, uvaří, uklidí a hotovo. No, mám se co učit.

A takhle bez přípravy a v rychlém tempu vzniknul tenhle recept v sobotní před spaním. Přes den jsme byli, jako každou sobotu, podívat se a nakupovat na trhu na Náplavce a do oka nám padl medvědí česnek. Jedná se o jarní bylinu, silný antioxidant s vysokým obsahem vitamínu C (150mg/100g).

IMG_2676

Jak dlouho budeme stát u plotny:
20 minut

 

Co budeme na recept potřebovat (porce pro 2 osoby):

400g vepřového masa – v našem případě jsme použili vepřovou panenku, ale můžete použít cokoliv z vepřového

5 listů medvědího česneku

1 celé vejce

1 lžíce kokosové mouky 

hrst kešu oříšků

1 rajče

hrst čerstvého špenátu

stroužek česneku

kokosový olej rafinovaný na smažení

ghee

pepř

sůl

 

Jak budeme postupovat:

Vepřové maso umeleme nebo nasekáme v robotu a přidáme nadrobno nakrájené listy medvědího česneku. Přidáme jedno celé vejce, lžíci kokosové mouky, pepř a sůl dle chuti a tvoříme rukou burgery o výšce asi 3 cm. Zprudka je opečeme na oleji asi 3 minuty na každé straně a potom je dáme na 5-10 minut do trouby nechat dotáhnout při 200°C.

Na pánev rozpálíme ghee, do kterého vložíme kešu oříšky a za stálého míchaní opražíme asi 2 minuty. Nakonec osolíme podle chuti.

Nakonec si připravíme špenát. Necháme si na pánvi rozpálit olej, na který vložíme nasekaný stroužek česneku a osmahneme do chvíle těsně před tmavnutím. Poté vložíme do pánve opláchutý čerstvý špenát, který rychle promícháme na pánvi asi 30 vteřin, potépánev odstavíme a špenát necháme na odstavené pánvi dojít.

Na talíř vložíme špenát, na který střídavě klademe burger a čerstvé nakrájené rajče. Nakonec doplníme opražené kešu ořechy.

Dobrou chuť!

No Comments

Post a Comment