Kadeřávkové chipsy

Kadeřávek je skvělou zeleninou plnou vitamínů a minerálů. Připravuji k tomu samostatný článek a budete opravdu překvapeni, co tahle zelenina dokáže. Udělejte si mezitím kadeřávkové chipsy, které zaručeně uspokojí chuťové pohárky a při přehledu všech vitamínů a minerálů už nebudete chtít nic jiného 🙂

Kale

Co budeme na recept potřebovat (1 porce):

1 trs kadeřávku (kupuji na farmářském trhu na Náplavce, při výběru dejte pozor na spodní část listů, kde mohou být vajíčka škůdců – bílé tečky, které je potřeba pořádně opláchnout)

2 lžíce panenského olivového oleje nebo kokosový olej (dle vaší preference chuti, kokosový olej předtím nutno rozpustit)

sůl

sezamová semínka, chia semínka na ozdobu (volitelně)

Kale chips

Jak budeme postupovat:

1. Rozehřejeme si troubu na 125°C.

2. Kadeřávek důkladně opláchneme a zbavíme nakladených vajíček na listech, pokud jsou. Pro chipsy vyřízneme stonky uprostřed listu a natrháme na menší lístky. Necháme pořádně osušit.

3. Suché listy vložíme do mísy, kde přidáme 2 lžíce olivového oleje a sůl. Mezi prsty vždy rozetřeme olej do celého listu, aby se potom krásně propekl. Tohle je důležité, aby byly opravdu křupavé.

4. Listy kadeřávku klademe na suchý plech nebo plech vyložený pečícím papírem, jeden vedle druhého, nepřekrýváme.

5. Přímo na plechu můžeme chipsy posypat sezamem, chia semínky nebo jinými semínky dle fantazie.

5. Kadeřávek pečeme v troubě 15 minut. Podle mojí zkušenosti je kadeřávek křupavý již dříve, ale může být v něm cítit nepříjemně nahořklá chuť.

Dobrou chuť!

 

Tags:
No Comments

Post a Comment