Kokosová kaše

Nikdy jsem nebyla velký jedlík ovesných kaší, ale co musím uznat, občas mi něco takového chybí. Nechybí mi ovesné vločky (Chraň Bůh!), ale základ, do kterého nahážu ovoce, ořechy a jiné, ano. Máme tedy v paleo řešení? Máme (hurá!) a velice jednoduché.

Jak dlouho budeme stát u plotny:
5 minut (slibuji!)

Paleo kaše z kokosové mouky a mléka

Co budeme na recept potřebovat (1 porce):

1 dcl kokosového krému a 1dcl vody nebo 2dcl kokosového mléka

2 lžíce kokosové mouky

1 lžíce přepuštěného másla – ghee k dochucení

 

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce nebo na pánev rozpustíme ghee. V kaši bude mít lepší chuť, lépe půjde z hrnce, ale jde to i bez něj.

2. Do hrnce přidáme kokosové mléko nebo krém a necháme zahřát.

3. Do zahřáté směsi přidáme kokosovou mouku a důkladně rozmícháme, aby se nám neudělaly hrudky.

4. Necháme směr projít varem asi 2 minuty a je hotovo.

5. Směs je výborným základem pro kaši, kam můžete přidat ořechy a ovoce nebo oboji 🙂 Pokud Vám přijde kombinace kokosu chuťově moc výrazná, zkuste kokosové mléko nahradit makovým mlékem nebo konopným mlékem.

Dobrou chuť!

Paleo kaše z kokosové mouky a mléka

 

 

No Comments

Post a Comment