RAW Cheesecake

Syn měl v říjnu dva roky, ale slavili jsme až tento víkend. Už loni jsem mu dělala RAW dort, to jsem zrovna přišla nadšená z kurzu od Jany Černé ze ZasadneZdrave.cz. Všem minule moc chutnal – byly dokonce dva a s ovocem. Přišlo mi to jako taková milá tradice, navíc raw dorty jsou úžasně jednoduché a rychle na přípravu. Pro letošek jsem zvolila klasiku, cheesecake nebo-li  “číský dort” (pamatujete Prostřeno?) a sklidil úspěch.

 

Jak dlouho budeme stát u plotny:
15 minut a několik hodin na chlazení v ledičce

 

Co budeme na recept potřebovat (forma o průměru 24cm):

Korpus

1 šálek vlašských ořechů (pro lepší trávení namočené do vody nejlépe přes noc, minimálně 4 hodiny)

1 šálek mandlí (pro lepší trávení namočené do vody nejlépe přes noc, minimálně 8 hodin)

1 šálek datlí (namočené do vody na 30 minut)

2 lžíce panenského kokosového oleje (nejlépe rozměklý)

2 lžíce vody

 

Krém

4 šálky kešu (namočené do vody nejlépe přes noc, minimálně 5 hodin)

2 vanilkové lusky

1/2 šálku citronové šťávy

1/2 šálku panenského kokosového oleje (rozehřátý do tekuté podoby)

1/2 šálku vody (plus další vodu na namáčení kešu)

1/2 šálku medu nebo agáve

RAW Cheesecake

Jak budeme postupovat:

1. Na dno dortové formy umístíme strečovou fólii nebo formu vymažeme kokosovým olejem.

2. Namočené ořechy dobře slijeme. K ořechům přidáme ostatní přísady pro korpus a dobře rozmixujeme v robotu. Výsledná hmota pro korpus by měla být vcelku a hladká. Pokud se nám nedaří směs spojit, přidáme datle nebo trochu vody.

3. Hmotu prsty zatlačíme na dno nádoby, dobře můžeme těsto uhladit prsty namočenými ve vodě a necháme ztuhnout v ledničce (asi 2 hodiny).

4. Vanilkový lusk vydlabeme, abychom získali zrníčka. Všechny suroviny pro krém vložíme do robotu a pečlivě mixujeme do hladkého krému.

5. Krém nalijeme do dortové formy se ztuhkým korpusem a dále znova do ledničky na dalších několik hodin (nejlépe 4 hodiny).

6. Dobrou chuť.

 

 

No Comments

Post a Comment