Naše festivalová premiéra na Street Food Festivalu

Hodiny a hodiny dřiny, ale vyplatilo se. Včera jsme si odbyli naši premiéru s bistrem na festivalu jídla a vybrali jsme si zrovna jeden z největších – Street Food Festival v Holešovících. Jednoho z pořadatelů Jakuba Bukáčka znám a když nám tuto možnost nabídnul, neváhali jsme. Vím, že Jakub dělá festival srdcem a pro zábavu a nechce být jen dalším festivalem, který vydělává na food tourismu. Vstupné bylo jako vždycky zdarma, nenajdete tam žádné okaté sponzory a u všech restaurací je kladený důraz na přípravu jídla přímo na místě a maximální autenticitu.

My jsme si připravili tutovky, protože jsme si nemohli dovolit žádné selhání – burgery s vyzralým hovězím z Highlandu nebo čistě veganský burger, hot dog z přeštické klobásy bez éček a rychlosoli, silný zeleninový vývar, oblíbené domácí sladkosti a na místě připravovanou paleo zmrzlinu z banánu. Přípravy probíhaly už od čtvrtka a v sobotu i v neděli jsme byli v kuchyni už od 6 hodin ráno.

Přes větrné počasí bylo na akci narváno a je vidět, že má festival silnou základnu. Co bylo super, že návštěvnící proudili průběžně celý den, takže jsme stíhali průběžně odbavovat. Měli jsme poměrně vymakaný proces prodeje – já jsem byla před stánkem a povídala jsem si s návštěvníky a pomáhala jim vybírat dobroty u nás, Jitka to šéfovala za pokladnou a naše kuchařský hvězddný tým – Julie, Libor a Petr makali každý na svém stanovišti a odsejpalo to. Petr byl logistik a průběžně zajišťoval, co bylo potřeba dokoupit nebo dovést. Pro jídla na čekačku jsme měli připravené šatní lístky s čísly, což vypadalo poměrně sofistikovaně (viděla jsem na u nějakého stánku na minulém ročníku a uchvátilo mě to).

No a jak to dopadlo? Zpracovali jsme přes 25 kilo jablek do dobrot, 20 kilo banánu do zmrzliny, přes 10 kilo masa a mnoho kil cizrny. První se vyprodal veganský burger a hned potom jablečnej koláč. Naštěstí už to bylo kolem 18.hodiny, protože dycky mě nebaví stánky, které už to odpoledně balí, protože nemají co prodávat. V součtu jsme vydali asi 600 jídel a v 19 hodin jsme to zabalili s pocitem, že jsme udělali maximum a při naší festivalové premiéře jsme obstáli. Díky všem, kdo jste se za námí zastavili a těšíme se zase příště.

Mobil se mi vybil hned na začátku (OMG Pavlíková, bejt tak nepřipravená), takže mám pár momentek od kamarádů a našich návštěvníků.

FullSizeRender-26 FullSizeRender-27 IMG_1377 IMG_1376 IMG_1375 sff2 IMG_1370-2 IMG_1363 sff5 sff4 sff3 sff1

 

 

 

 

 

Tags:
No Comments

Post a Comment