SuperGhee Turmeric – pasta z kurkumy a cejlonského černého pepře

Doma často používáme kurkumu, kterou si ceníme pro její léčivé vlastnosti a přidáváme jí prakticky do každého jídla. Její použití díky extra barvící schopnosti je ale složité a tak jsme vyrobili kurkumovou pastu, kterou můžete jednoduše jíst lžičkou nebo přidávat na konci jídla. Kurkuma je pomalu vylouhovaná v ghí a kokosovém oleji společně s cejlonským černým pepřem. Využití kurkumy na maximum. Kurkumy i cejlonský černý pepř máme v nejvyšší kvalitě, před louhováním vždy čerstvě namletou.

Jediná lžička obsahuje celou dávku kurkumy na den. Nejlépe přidávejte do hotového jídla, protože teplotní působením klesá účinek kurkuminu.

  • Každá dávka obsahuje 1000mg prášku z kořene kurkumy, který je přirozeně bohatý na obsah kurkuminu
  • Vstřebatelnost kurkuminu výrazně (až 20ti násobně) zvyšuje použití cejlonského pepře s obsahem piperinu, který je také součástí pasty
  • Použité koření šetrně meleme vždy těsně před použitím pro maximální čerstvost
  • Kurkuma rozpuštěná v tucích je pro tělo asi 8x využitelnější než konzumace čistého koření
  • Pro maximální účinek kurmuminu necháváme koření v tucích louhovat po několik hodin jen při mírné teplotě

Jedná se o limitovanou edici, máme omezené množství kusů (maximální čerstvost!), proto neváhejte s nákupem a pokračujte v nákupu.

A proč právě kurkuma?

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého (Curcuma longa), žluté barvy. Obsahuje asi 5 % éterického oleje, jehož hlavními složkami jsou sabinen, felandren a žluté barvivo kurkumin).

Kurkumin je silným antoxidantem, používá v léčbě trávicího traktu, jaterních nemocí, kožních problémů a k hojení artitických a alergických zánětů. Kurkumin významně napomáhá k dobré činnosti jater a žlučníku a má protinádorové (i různé formy rakoviny) účinky.

No Comments

Post a Comment